Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Fokhagymás csülökfalatok




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- törött bors, ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt csípős paprika
- 1 db tojás
- 1 db főtt füstölt csülök
- 3 vagy 4 evőkanál liszt
- 0,5 vagy 1 dl csülök főzőlevéből (ha nincs, a tej is megfelel
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A főtt füstölt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszú, vékony csíkokra vagdaljuk. A tojást habosra verjük a csülök-lével, a liszttel, a törött borssal, a csípős paprikával, belekeverjük a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát. A húscsíkokat először lisztbe forgatjuk, majd a tésztában meghempergetve bő, forró olajban pirosra sütjük. Bármilyen ecetes savanyúsággal kínálhatjuk, de legfinomabb mellé a csípős csalamádé. Adhatunk hozzá tört burgonyát is.
Főzz olcsón
Cseh knédli
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A...
Zöld turmix
A hozzávalókat összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, és már ihatjuk is. Ha a citrom biokertészetből származik, a héját is beleapríthatjuk. Ha bö...
Tzatziki saláta
Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+