Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Dinnyés sonka




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 0,5 db citrom leve
- 1 db kicsi, kemény, kissé éretlen sárgadinnye (vagy házilag eltett sárgadinnyebefőtt
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 5 dkg vaj
- 50 dkg főtt, bőrös füstölt sonka vagy tarja
Elkészítés:
A sárgadinnyét meghámozzuk, magházát kidobjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Kevés citromlével meglocsoljuk, egyharmadát kikent tűzálló tálba terítjük. A bőrös sonkát bőrével felfelé a dinnyekockákra fektetjük, és a fűszerekkel megszórjuk. Elosztjuk rajta a maradék dinnyét és rácsurgatjuk a fél dl vízben felolvasztott vajat. A tálat lefedjük, és forró sütőben 20 percig sütjük, majd a tetejét levéve, 10-15 percig pirítjuk. Tálalás előtt a sonkát vékonyan felszeleteljük, köré halmozzuk a párolt sárgadinnyét, és burgonyalángossal vagy burgonyalepénnyel kínáljuk. (Ha befőttből készítjük, akkor azt levétől lecsöpögtetjük, és több citromlevet csöpögtetünk rá. Ecetes sárgadinnye esetén a dinnyeléből használunk fel, a vajat is ebben keverjük el.)
Főzz olcsón
Kókusztej főzéssel
A kókuszreszeléket felöntöm a forró vízzel, majd egy lábasban forralok még rajta 2-3 percet. Utána hagyom, míg teljesen kihűl, aztán turmixgépben...
Kínai pác
Az összetevőket keverd össze, és hagyd benne állni a húsokat...
Diós-áfonyás muffin
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a vanília aromát, és az...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+