Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Csuszaburgonya




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 30 dkg juhtúró
- 1 vagy 1,5 kg apró szemű újburgonya
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
Az újburgonyát alaposan megmossuk, kefével kissé le is dörzsöljük. (Nem szükséges meghámozni.) Olajjal kikent tűzálló tálba öntjük. A füstölt szalonnát apróra vagdaljuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörcöt leszűrjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt szalonnazsírt simára keverjük a juhtúróval, a sóval, a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel és a kaporral, majd rásimítjuk a megsózott burgonyára. A tálat lefedjük és előmelegített, forró sütőben közepes lángon sütjük 40 percig. Tálaláskor rászórjuk a pörcöt, és a tejföllel meglocsoljuk.
Főzz olcsón
Almachutney
Hámozzuk meg az almát, és vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a római köményt, a szárított csilit, az ánizsmagot é...
Görög paradicsommártás
A felhevített olajban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. A paradicsomokat meghámozom, feldarabolom és a hagymára teszem. Sózom, borsozom, majd ké...
Joghurtos narancsleves
A narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot, a vaníliacukrot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd habosra...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+