Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kolbászos káposztaleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 1 csipet cukor
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 evőkanál liszt
- 1 db kis szál füstölt kolbász
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 db babérlevél
- 1 db kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
A savanyú káposzta levét leszűrjük, és félretesszük. A káposztát nagyon apróra vágjuk, a zöldséget tisztítás után vékonyka csíkokra aprítjuk. A vöröshagymát finomra metéljük, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk, a tűzről lehúzzuk, és rászórjuk a paprikát. Gyorsan összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. Ezután a tűzre visszatesszük, és rádobjuk a zöldséget. Párpercnyi pirítás után hozzáadjuk a káposztát, és együtt pirítjuk további 5 percig, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne éghessen le az alja. Kétliternyi vizet ráöntünk, és felforraljuk. Közben a kolbászt meleg vízben megmossuk, így könnyen lehúzhatjuk a bőrét. Karikákra vágjuk, és hozzátesszük a forrásban lévő leveshez. Beletesszük a babérlevelet is. A levest csak akkor sózzuk meg, ha a kolbász legalább 5 percet főtt. (A füstölt kolbász sós, vigyázzunk, nehogy elsózzuk!) Meg is borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldség is, meg a káposzta is megpuhul. A lisztet fél dl vízzel és a tejföllel simára keverjük, ezután a forrásban lévő levet behabarjuk vele. Folyamatosan kevergetve, 5 percig forraljuk. Megkóstoljuk, majd a félretett savanyúkáposzta-lével és csipetnyi cukorral pikánsra ízesítjük.
Főzz olcsón
ŐSZIBARACK SORBET
A puha, érett őszibarackokat szőrszitán áttörjük, kiegészítjük 1/2 liter hideg vízzel, hozzákeverjük a porcukrot, a citrom levét, majd átszűrjü...
Almachutney
Hámozzuk meg az almát, és vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a római köményt, a szárított csilit, az ánizsmagot é...
Stollwerck szelet
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+