Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tárkonyos csülökleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- 1 db egészen kicsi füstölt csülök
- 1 evőkanál liszt
- 1 db babérlevél
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 0,5 db citrom leve
- 1 késhegynyi törött fekete bors
- 1 evőkanál tárkonyecet
- 1 teáskanál szárított tárkony
Elkészítés:
A megmosott csülköt előző nap annyi vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és kis lángon addig főzzük, amíg a csont kicsúszik belőle. (Hagyományos fazékban kb. 2 fél óra, de nem kell mellette állni, viszont kuktában harmadnyi idő alatt megfő. ) A húst a lében hagyjuk kihűlni, majd kivesszük belőle, és a hűtőbe tesszük. A levet is lehűtjük. Másnap a lé tetejéről leszedjük a zsírt. Egy fazékban felforrósítunk a zsírból egy csapott evőkanálnyit, és a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, kis hasábokra vágott zöldséget, és ráöntjük a csülök főzőlevét. Annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Fedő alatt puhára főzzük, közben a csülökhúst vékony csíkokra aprítjuk, és beletesszük a levesbe. Babérlevéllel, borssal fűszerezzük, és ha megfőtt, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Jól kiforraljuk, végül a citromlevet és a tárkonyecetet is beleöntjük. Kevés cukorral ízesítve hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, és már csak egy pillanatig forraljuk.
Főzz olcsón
ŐSZIBARACK SORBET
A puha, érett őszibarackokat szőrszitán áttörjük, kiegészítjük 1/2 liter hideg vízzel, hozzákeverjük a porcukrot, a citrom levét, majd átszűrjü...
Mézes-narancsos marinád
Robotgéppel is felapríthatod a hagymát. A sütés előtt 3-4 órával kend be vele a hússzeleteket, nagyjából 4 adagnyihoz elegendő mennyiség...
Fehérkenyér
A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük és jó alaposan kidagasztjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, cip...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+