Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Zöldség-krémleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db kis zeller
- 1 db sárgarépa
- 1 evőkanál vegeta
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 db petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 1 db kis karalábé
- 1 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
Az összes zöldséget (a hagymával együtt) megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. Leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a zöldségdarabokat, és folytonosan kevergetve, kissé lepirítjuk. Ezután ráöntünk 2 pohár vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kissé lehűlt, turmixgép poharába tesszük a leszűrt zöldséget, ráöntünk 1 pohár hideg vizet, és egészen pépesre turmixoljuk. A zöldségpépet ezután szitán átnyomjuk, nehogy a karalábé fás része belekerüljön az ételbe. A zöldségpürét visszaöntjük a fazékba, és a párolólevét is ráöntjük. A levest annyi vízzel egészítjük ki, hogy összesen 8 dl-nyi legyen. Felforraljuk, közben beleszórjuk a vegetát. 5 percnyi főzés után belecsorgatjuk a liszttel és fél dl vízzel simára kevert tejfölt, majd jól kiforraljuk, közben kevergetjük. Az apróra vágott zöldfűszereket is belekeverjük, és a fazekat máris lehúzzuk a tűzről.
Főzz olcsón
Velouté-mártás (fehérmártás)
A bársonyos mártás is alapmártás, készítésmódja hasonló a besamel- vagy tejmártás készítéséhez, de itt tej helyett csontlevet használunk...
Lekváros táska
A Ramát megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, sót, tehéntúrót, tejfölt és reszelt citromhéjat. Jól összegyúrjuk, és fóli...
Cukkinis tészta
A megmosott cukkinit és a vöröshagymát egyenletes kockákra vágjuk, majd sóval és borssal fűszerezve egy evőkanál oliva olajon megpirítjuk. Amikor m...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+