Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Májpüré leves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 5 dkg cérnametélt
- 1 késhegynyi törött fekete bors
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál vegeta
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál majoránna
- 1 doboz doboz marhamáj-krém
Elkészítés:
Az olajat fazékban felforrósítjuk, majd a lisztet rászórjuk, és folytonosan kevergetjük. Ha a rántás már világossárga, a paradicsompürét is hozzáadjuk, és még néhány percig együtt pirítjuk. Ezután a tűzről lehúzzuk, és 2 dl vízzel gyorsan simára keverjük. A tűzre visszatesszük, és még ráöntünk 7 dl vizet. Beleszórjuk a vegetát, a borsot, kissé megsózzuk, és elkeverjük benne a majoránnát is. Fedetlenül felforraljuk. (Vigyázat, hamar kifuthat!) Közben a májkrémet a tejföllel és kevés levessel simára keverjük, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Kevergetve ismét felforraljuk, és 5 percig főzzük. Közben a cérnametéltet apróra törjük, és beleszórjuk a levesbe. Még további 5 percig főzzük. Ha a tészta is megfőtt, a tűzről félrehúzzuk, és befedve 10 percig állni hagyjuk. Bármilyen fajta májkrémmel elkészíthető, de a marhamáj krémnek a legintenzívebb az íze.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+