Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Maceszgombóc-leves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 dl tejföl
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál készen kapható maceszgombóc dara
- 40 dkg vegyes leveszöldség
- 2 db marhahúsleves-kocka
- 2 db tojás
- 1 db kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
Először a gombócmasszát keverjük össze. A tojásokat habosra felverjük, beleszórjuk a maceszdarát, a gyömbért, kevés sót és törött borsot, majd alaposan összekeverjük. Fél órára félretesszük. Közben elkészítjük a levest: a megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, majd a felforrósított olajon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, és kevergetve lepirítjuk. Ha a zöldség zsírjára sült, a tűzről lehúzzuk, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, és felforraljuk. 10 percig főzzük. Közben vizes kézzel apró gombócokat formálunk a masszából, amelyeket beleeresztünk a forrásban lévő levesbe. Ugyancsak belekeverjük a liszttel simára habart tejfölt. Kis lángon, fedő alatt további 10 percig főzzük, addigra a gombócok kissé megnőnek. A megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet is beleszórjuk, de már nem forraljuk.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+