Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Narancsos kacsa




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- majoranna
- 2 kg kacsa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 5 dkg vaj
- 2 db sárgarépa
- törött bors
- 1-2 dl vörös bor
-
- 2 db babérlevél
Elkészítés:
A kacsa belsejét sóval és majorannával bedörzsöljük. A megforrósított vajban egy kissé megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, beletesszük a kacsát, leöntjük a borral, és a fűszerekkel ízesítve jó puhára pároljuk. Közben lereszeljük 2 narancs héját, és fölszeleteljük a húsát (a fehér bundát kidobjuk), és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Mikor a kacsa megpuhult, leszedjük a zsírját, ráöntjük a narancsos mártást, és néhány percig együtt forraljuk. Végül a kacsát kivesszük, egy kevés átszűrt mártásban, a sütőben ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor a kacsa tetejére megtisztított, vékonyra szelt narancsot borítunk, és külön csészében adjuk hozzá a maradék, átszűrt narancsos mártást.
Főzz olcsón
Barna mártás elkészítése
A reszelt hagymát forró zsírban megpároljuk, rátesszük a zöldséget, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, fölengedjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a...
Szilvás tigris pite
A hat tojást kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrokat és habosra keverjük. Beletesszük a sütőport és az olajat, majd hozzászitáljuk a...
Magvas, rozsos kenyér
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+