Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Békési húsostál




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 50 dkg comb
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- törött fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 pár debreceni kolbász
- 2 fej nagy fej vöröshagyma
- 0,5 db húsleveskocka
Elkészítés:
A húst megmossuk, letörölgetjük és felszeleteljük. Húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és a felforrósított olajon hirtelen, erős tűzön átsütjük mindkét oldalát. A debrecenit felkarikázzuk, a füstölt szalonnát nagyon vékony metéltre vágjuk, a megtisztított vöröshagymát pedig karikákra vagdaljuk. Tűzálló tál aljára teszünk néhány darabka füstölt szalonnát, és erre fektetjük egymás mellé a hússzeleteket. A húsra kolbászkarikákat helyezünk, majd a vöröshagyma-karika következik. Jól megsózzuk, és elmorzsolunk rajta egy pici darabka fokhagymát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A húsleveskockát 2,5 dl vízben feloldjuk, meghintjük törött borssal, és ráöntjük a tetejére. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben puhára sütjük. A sütés végén fedő nélkül lepirítjuk. Sült burgonyával és salátával kínáljuk.
Főzz olcsón
Tepertős pogácsa
A tej felét a cukorral elkeverem,belemorzsolom az élesztőt.Alisztet a tepertővel,a sóval,borssal összekeverem,ez után a felfuttatott élesztőt,a tojás...
Tejszínes gombás csirkemell
A vajat megolvasztom, megpirítom benne a kockára vágott hagymát. A gombát felszeletelem, majd a hagymához adom, 5-6 perc után megsózom, borsozom, étel...
Édes bundás kenyér
A tojásokat felverjük, tojásonként egy evőkanál tejjel, de ételízesítő helyett cukrot és egy vaníliás cukrot keverünk hozzá, ebben forgatjuk meg...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+