Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Besztercei csirkemell




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db nagy csirkemell
- 50 dkg kissé éretlen, magvaváló szilva
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozom, és kis kockákra vágom. Tűzálló tálba teszem a vajat, és lepirítom rajta a csirkemell-kockákat. Megsózom, majd köré rakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott fél szilvákat. Rászórom a fűszereket, és a tálat szorosan lefedve az előmelegített forró sütőbe teszem. 25 percig párolom az ételt. Közben a mustárt, a tejfölt és a csipetnyi sót összekeverem, majd a már megpuhult húsra locsolom, és a sütőbe visszatéve, fedő nélkül addig pirítom, amíg színesedni nem kezd a teteje. Párolt rizs illik hozzá.
Főzz olcsón
Zserbó szelet
Az élesztőt tejben áztatom (megfuttatom), addig a lisztet a Ramával eldörzsölöm, hozzáadom a sót, majd tojássárga, élesztő, tejföl és összegyú...
Barna pác
A húsokat egy éjszakán át hagyd állni a pácban. Körülbelül 8 szelet húshoz elegend...
citromos félhold
citromos félhold Hozzávalók:25dkg cukor, 14dgk vaj vagy margarin, 5db tojás, 1citrom héja és leve, 1csomag sütőpor, 20dkg liszt, 10dkg darált di...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+