Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Besztercei csirkemell




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db nagy csirkemell
- 50 dkg kissé éretlen, magvaváló szilva
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozom, és kis kockákra vágom. Tűzálló tálba teszem a vajat, és lepirítom rajta a csirkemell-kockákat. Megsózom, majd köré rakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott fél szilvákat. Rászórom a fűszereket, és a tálat szorosan lefedve az előmelegített forró sütőbe teszem. 25 percig párolom az ételt. Közben a mustárt, a tejfölt és a csipetnyi sót összekeverem, majd a már megpuhult húsra locsolom, és a sütőbe visszatéve, fedő nélkül addig pirítom, amíg színesedni nem kezd a teteje. Párolt rizs illik hozzá.
Főzz olcsón
Tejszínes karfiolleves
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy lábasban feltesszük a vizet főni, sóval, delikáttal ízesítjük, majd beletesszük a karikára vágott...
Sportszelet
Ledaráljuk a kekszet, összekeverjük a kakaóporral. A margarint, a cukrot és a tejet összemelegítjük annyira, hogy a cukor elolvadjon. Ezt melegen ráö...
Teljes kiőrlésű kenyér
A liszteket egy tálba tesszük és sütőben 50 fokon előmelegítjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, a cukrot és kev...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+