Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Rakott bab 1.




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 35 dkg szárazbab
- 3 vagy 4 db paradicsom
- 80 dkg darált sertéshús
- 10 vayg 12 dkg füstölt szalonna
- csípős paprika
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 db kis hagyma
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a felhevített vajban üvegesre pároljuk, belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst, s addig pároljuk, míg ki nem fehéredik, illetve ameddig el nem főtte a levét. Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben megfőzzük, a levét leöntjük. Egy magas falú tűzálló edény alját és az oldalát a vékonyra vágott szalonnaszeletekkel kibéleljük, rá egy sor babot teszünk, majd a darált húst, utána vastagabb paradicsomszeleteket. Erre újra bab, majd hús és paradicsom kerül, s az egészet szalonnával fedjük be. Meglocsoljuk a bab főzővizével, fűszerezhetjük erős szurokfűvel, és sütőben mintegy fél óráig sütjük
Főzz olcsón
Tejszines,sajtos pogácsa
A tejszínben elkeverjük az élesztőt.A lisztben elmorzsoljuk a vajat,majd hozzáadjuk a tojássärgáját,a sót,a cukrot,a reszelt sajt felét,a tejszínes...
Tökfőzelék
Egy hagymát megdinsztelek, rá egy kevés pirospaprikát szórok, 1-2 dl vízzel felöntöm, és beleteszem a tököt, ízlés szerint sózom. Addig párolom...
Kötött galuskaleves
A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljü...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+