Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Fehérbabos tál




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 vagy 2 evőkanál ecet
- 4 db sárgarépa
- 1 db vastag szál póré
- 25 dkg fehér bab
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál sűsűrített paradicsom
- 40 dkg száraz, füstölt kolbász
- 1 db hagyma
- 0,5 db zellergumó
Elkészítés:
A babot éjszakára 3/4 l hideg vízben beáztatjuk. Másnap a répát, a zellert és a pórét megtisztítjuk, meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát kockákra vágjuk. A babról leöntjük a vizet, és felfogjuk. Egy fazékban felforrósítjuk a vajat/margarint, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Beleöntjük a babról leöntött vizet és a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a babot, és 45 percig főzzük. Közben felszeleteljük a kolbászt. Az apróra vágott zöldségekkel együtt a babhoz keverjük, és további 15 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, ízlés szerint az ecettel savanyítjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, és tálaláskor a tányérokra szórjuk.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+