Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Babkása




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál liszt
-
- 30 dkg tarkabab
- 1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
A tarkababot jól beáztatjuk, majd kuktában feltesszük főni, annyi sós vízben, hogy ellepje. A jól megfőtt babot turmixgéppel, vagy zúzófával (?) pépesre törjük saját visszamaradó levében, majd még forrón egy marék lisztet szórunk rá. Néhány percig összefőzzük. Közben olajban hagymát pirítunk, szép barnára, ropogósra. Lapostányérokra simítjuk a kását, evőkanállal gödröcskéket nyomkodunk bele, és meglocsoljuk a hagymás olajjal. Jóízű, laktató étel, sok vizet kíván rá az ember. Egyes helyeken hagymás olaj helyett tejföllel öntözik meg.
Főzz olcsón
Sokmagvas Barna Kenyér
Előmelegítjük a sütőt, 250 fokra. Bemérjük az összetevőket és bedagasztjuk a tésztát. Mixerben, alacsony fokozaton 8 percig keverjük, majd 1...
Túrógombóc tejkaramella öntettel
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliacukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény...
Gazdag paradicsomos mártás
A felhevített olajon puhára pároljuk a felaprított zellert, a vörös- és a fokhagymát. Belekeverjük a hámozott és apróra vágott paradicsomot és a...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+