Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tárkonyos bableves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 15 dkg lángolt kolbász
- 1 db húsleveskocka
- 20 dkg száraz tarkabab
- 1 csokor tárkony
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 evőkanál tárkonyecet
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál liszt
Elkészítés:
A babot megmossuk, majd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, és kuktafazékban, szűk másfél liternyi friss vízben feltesszük főni. 35-40 percig főzzük. Közben a zöldségeket megmossuk, letisztítjuk, vékonyka kis hasábokra vágjuk, a kolbász bőrét lehúzzuk és felkarikázzuk, a lisztet 1 dl vízben a tejföllel simára keverjük, a vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, és a fokhagymát összezúzzuk. A főtt babhoz hozzátesszük a zöldséget, a hagymát, a kolbászt, a fokhagymát, és még annyi ideig főzzük, amíg az összes belevaló is megpuhul. Beletesszük a húsleveskockát is, és gyengén megsózzuk. (Vigyázat, a kolbász és a húsleveskocka is sós!) A tárkonyecettel, kevés cukorral és a tárkonnyal ízesítjük, majd beleöntjük a tejfölös-lisztes habarékot. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk. Tálaláskor külön is tehetünk rá egy kevés tejfölt.
Főzz olcsón
Magvas, rozsos kenyér
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb...
Kötött galuskaleves
A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljü...
Kókusztej áztatással
A kókuszreszeléket leöntünk forrásban lévő vízzel, s legalább fél órát állni hagyjuk (de az sem árt, ha órákat áll a vízben), majd ö...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+