Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Jércesaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1,5 fej saláta
- 1 db citrom
- 3 db alma
- 5 db kemény tojás
- 3 dl tartármártás
- 10 dkg aszpik
- 1 db főtt, lebőrözött jércemell
Elkészítés:
A főtt jércehúst, a meghámozott almákat és a kemény tojásokat vékony metéltre vágjuk. Sűrű tartármártással összekeverjük, miközben hozzáadjuk a megmosott és ugyancsak metéltre vágott fejes salátát is. Egy kevés citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor adagonként vagy az egészet kúp alakra formázzuk, a megmaradt mártással bevonjuk, és tojásszeletekkel, valamint néhány vékonyszelet - korábban a díszítéshez félretett - hússal feldíszítjük. Köréje apró kockára vágott aszpikot szórunk.
Főzz olcsón
Szilvás tigris pite
A hat tojást kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrokat és habosra keverjük. Beletesszük a sütőport és az olajat, majd hozzászitáljuk a...
Vajascsók
A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojássárgákat hozzáadjuk, egyenként gondosan elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a citromhéjat és...
Szilvás gombóc
A krumplit főzd meg héjában, majd törd össze. Dolgozd össze az olajjal, a liszttel, és a végén add hozzá a tojást, valamint kevés sót. Ha összegy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+