Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Franciasaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt burgonya
- 2 dl tartármártás
- 1 db kemény tojás
- 10 dkg konzerv vagy mélyhűtött zöldborsó
- 10 dkg alma
- 20 dkg friss vagy mélyhűtött sárgarépa
- 10 dkg ecetes uborka
Elkészítés:
Ha friss sárgarépát használunk, megfőzzük, és ha kihűlt, a főtt burgonyával együtt apró kockára vágjuk. Közben a meghámozott almát és az ecetes uborkát, a konzerv vagy mélyhűtött (és akkor megfőzött) zöldborsó méretéhez hasonló kockára aprítjuk. Valamennyi alkotórészt a sűrűbbre készített tartármártással összekeverjük, és szükség szerint sóval, borssal ízesítjük. A saláta tetejét tojásszeletekkel díszítjük, fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.
Főzz olcsón
Fokhagymás-tökmagos kenyérkoszorú
Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és...
Tejszínes gombás csirkemell
A vajat megolvasztom, megpirítom benne a kockára vágott hagymát. A gombát felszeletelem, majd a hagymához adom, 5-6 perc után megsózom, borsozom, étel...
Húsvéti hidegtál
Megtisztítom a hagymákat és a zöldhagymát. A húst felszeletelem, mikor már kihűlt. Az összes hozzávalót elrendezem egy nagy tálon, majd az egészet...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+