Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Céklasaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1,5 kg cékla
- 20 dkg torma
Elkészítés:
A megfőtt céklát (kuktában kb. 20 perc alatt készül el) meghámozzuk, és ha kihűlt, négybe vagy félbe vágva - méretétől függően - hullámos késsel vékonyra felszeleteljük. Hagyományos salátalevet készítünk, amit köménymaggal és reszelt tormával ízesítünk. Ebbe keverjük a felszeletelt céklát. Hűtőszekrényben vagy hideg helyen - fogyasztás előtt legalább egy napig - állni hagyjuk. Télen érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget is készíteni, mert így bármikor fogyaszthatunk belőle, de mindig hűtőszekrényben tároljuk.
Főzz olcsón
Házi abált szalonna
A szalonnát feltesszük főni a delikátos fokhagymás vízben, és addig főzzük amíg a szalonna egészen puha nem lesz. Ezt követően kiemeljük a vízbő...
Krumplis pogácsa
A krumplit kockákra vágva sós vízben megfőzöm, összetöröm. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatom, majd összegyúrom a többi hozzávaló...
Lilahagymás káposztasaláta
A káposztát káposztagyalun legyaluljuk, vagy vékony szeletekre vágjuk. A lilahagymát szintén vékony szeletekre vágjuk, és a káposztához tesszük....
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+