Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Paprikasaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1,2 kg zöldpaprika
Elkészítés:
A paprikák magházát eltávolítjuk (ha nagyon csípős, akkor az erezetét is vágjuk ki). Alapos megmosás után vékony karikára vágjuk, forró, sós vízzel leforrázzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk a vízben. Ezután leszűrjük, és az időközben elkészített hagyományos salátalébe tesszük. Tálaláskor meghintjük egy kevés finomra vágott petrezselyemzölddel. Azonos módon készíthetünk paradicsompaprikából is salátát, vagy a két fajtából vegyesen, ilyenkor ügyeljünk az egyforma szeletelésre. Nyáron, amikor már olcsóbb a paprika, érdemes nagyobb mennyiséget is készíteni, hűtőszekrényben egy hétig is eltartható.
Főzz olcsón
Burgonyás brokkoli-krémleves
A még fagyos brokkolit 1 liternyi, forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután belerakjuk a húsleveskockát, beleszórjuk a vegetát, és néhány perc alatt...
Töki pompos, sonkás, tejfölös kenyérlángos
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük a fenti sorrendben, majd elindítjuk a másfél órás dagasztás programot. A tészát kb. f...
Tejszínes zsenge zöldbableves
A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. egy cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni, a vízbe beletesszük a babérlevelet és a babot puhára fő...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+