Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Paprikasaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1,2 kg zöldpaprika
Elkészítés:
A paprikák magházát eltávolítjuk (ha nagyon csípős, akkor az erezetét is vágjuk ki). Alapos megmosás után vékony karikára vágjuk, forró, sós vízzel leforrázzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk a vízben. Ezután leszűrjük, és az időközben elkészített hagyományos salátalébe tesszük. Tálaláskor meghintjük egy kevés finomra vágott petrezselyemzölddel. Azonos módon készíthetünk paradicsompaprikából is salátát, vagy a két fajtából vegyesen, ilyenkor ügyeljünk az egyforma szeletelésre. Nyáron, amikor már olcsóbb a paprika, érdemes nagyobb mennyiséget is készíteni, hűtőszekrényben egy hétig is eltartható.
Főzz olcsón
Szezámos sós szivek
Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a margarinnal, a tojással, a sóval, tejföllel és az olajjal összedolgozzuk. Az így...
Barna rozsos kenyér
Az élesztőt feloldom egy jókora bögre vízben, és beleöntöm a rozslisztbe. Ha kell adok még vizet hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen...
Karamellás tej
A tejforralóba kimérjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve aranybarnára karamellizáljuk. Ekkor ráöntjük a tejet, és mire a tej felforr, addigra az...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+