Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Babsaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 60 dkg nagyszemű tarka- vagy fehérbab
- 25 dkg lilahagyma
- 1 dl olaj
- 1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított és megmosott babot célszerű az elkészítés előtt kb. fél nappal hideg vízbe áztatni. Ezután puhára főzzük, majd leszűrve a következő salátalébe keverve érleljük: az enyhén cukros, ecetes, sós levet vékony karikára vágott lilahagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, végül az olajjal megpermetezzük. Fogyasztás előtt legalább 2 napig hűtőszekrényben vagy hideg helyen érleljük.
Főzz olcsón
Nyers uborkaleves
Az uborkát, retket legyaluljuk és kissé megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselymet, kaprot szintén. Mindezt a kefirbe (joghurtba) keverjük. H...
Császármorzsa
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a bú...
Burgonyás tésztából készült derelye, núdli
Az áttört burgonyát jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval és kb. 15 percig hagyjuk pihenni a tésztát. Ezután készíthetünk belőle nudlit, gomb...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+