Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Fejes saláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db fejes saláta
- 2 db kemény tojás
Elkészítés:
Az alaposan megmosott salátát négybe vágjuk és sóval, egy kevés cukorral és ecettel ízesített salátalébe helyezzük. Tetejét keménytojás-szeletekkel díszíthetjük. Ez az elkészítési mód a legismertebb, és a magyar ízlés ezt szokta meg. Más ízesítési módokkal is készíthető, a különböző salátaöntetek felhasználásával. Ilyenkor a salátát először leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával leszárítjuk, majd az elkészített öntettel összekeverve tálaljuk adagonként (lásd salátaöntetek). A leszárított salátaleveleket egyébként ujjnyi csíkokra vagy nagy kockára vágva is előkészíthetjük. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a felszolgált fejes saláta mellé - főleg a hagyományos készítési mód esetén - általában egy kis olajat szokás kínálni.
Főzz olcsón
Gombás krokett
Felforralunk 8 dl vizet egy mokkáskanál sóval és apránként beleszórjuk a darát, majd állandó keverés mellett 3-4 percig főzzük alacsony lángon. Am...
Joghurtos narancsleves
A narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot, a vaníliacukrot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd habosra...
Citromos rizs
Mossuk át a rizst, és csöpögtessük le. Forrósítsuk fel a vajat, és dobjuk bele a görögszénát (vagy a mustármagot), amikor pattogni kezd, keverjük...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+