Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Fejes saláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db fejes saláta
- 2 db kemény tojás
Elkészítés:
Az alaposan megmosott salátát négybe vágjuk és sóval, egy kevés cukorral és ecettel ízesített salátalébe helyezzük. Tetejét keménytojás-szeletekkel díszíthetjük. Ez az elkészítési mód a legismertebb, és a magyar ízlés ezt szokta meg. Más ízesítési módokkal is készíthető, a különböző salátaöntetek felhasználásával. Ilyenkor a salátát először leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával leszárítjuk, majd az elkészített öntettel összekeverve tálaljuk adagonként (lásd salátaöntetek). A leszárított salátaleveleket egyébként ujjnyi csíkokra vagy nagy kockára vágva is előkészíthetjük. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a felszolgált fejes saláta mellé - főleg a hagyományos készítési mód esetén - általában egy kis olajat szokás kínálni.
Főzz olcsón
Bundázott almakarika
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tejből, tojásból, és lisztből sűrű palacsintatésztát készítü...
Paprikás-mustáros pác
Keverd össze a hozzávalókat, majd ezt kend rá a húsra, és hagyd egy kicsit állni, mielőtt kisütöd...
Tejszínes brokolikrém leves
A vajat megolvasztjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta. Beletesszük a rózsákra szedett, megmosott brokkolit, és felengedj...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+