Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Brassói húsleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- metélőhagyma
- 60 dkg marhalábszár
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db zsemle
- 30 dkg ritkacsont
- 10 dkg kelkáposzta
- 1 csomó petrezselyemzöld
- citromlé
- 20 dkg vegyes zöldség
- kapor
- 1 fej hagyma
- 2 db tojássárgája
- zeller
- 10 szem feketebors
- zellerzöld
- karalábészelet
Elkészítés:
A húsból, csontból és a zöldségekből 1 l vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a fűszernövényeket, és állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk. A zsemlékből, egy kevés vajon, pirított kockát készítünk. A levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.
Főzz olcsón
Zserbó szelet
Az élesztőt tejben áztatom (megfuttatom), addig a lisztet a Ramával eldörzsölöm, hozzáadom a sót, majd tojássárga, élesztő, tejföl és összegyú...
citromos félhold
citromos félhold Hozzávalók:25dkg cukor, 14dgk vaj vagy margarin, 5db tojás, 1citrom héja és leve, 1csomag sütőpor, 20dkg liszt, 10dkg darált di...
Vajascsók
A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojássárgákat hozzáadjuk, egyenként gondosan elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a citromhéjat és...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+