Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Káposztás galuska




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 40 dkg vöröskáposzta
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanálnyi sütőpor
- 1 mokkáskanálnyi törött fekete bors,
- 2 evőkanál búzadara
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál
Elkészítés:
A megtisztított káposztát az almareszelő durva fokán lereszeljük. Megsózzuk, és mély tálban összekeverjük. Fél órát hagyjuk állni, addigra levet enged. Ezután kicsavarjuk, és a sós levet beleöntjük egy tálba. Hozzátesszük a feltört tojásokat, és jó habosra felverjük. Belekeverjük a búzadarát és a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, a borsot, a csombort és a kristálycukrot is. Ezután keverjük bele az olajat és a káposztareszeléket. (A szokásos galuskasűrűségű masszának kell lennie.) Alaposan összeforgatjuk, és 10 percnyi pihentetés után forró olajba mártott teáskanállal a frituba szaggatjuk, de csak kis részletekben (sülés közben nagyra nőnek a galuskák). A megsült köretet tálpapírra vagy papírtörülközőre tesszük, hogy az a felesleges olajat felszívja, és bármilyen mártásos hús mellé, esetleg vadas-, kapor- vagy sajtmártás mellé tálaljuk. Egyszerűen készíthető, olcsó és ízletes.
Főzz olcsón
Banános álom
2-3 banánt felkarikázzuk és egy keverőtálba tesszük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a tejjel együtt a banánhoz öntjük, és az egészet...
Bundás szendvics
A kenyérszeletekre ráreszeljük a füstölt sajtot, ráhelyezzük a karikára vágott lilahagymát, majd egy kenyérszeletet ráborítunk. Az így kapott...
Tejfölös burgonyaleves
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ha sűrűn szereti, akkor...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+