Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Zöld báránysült




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 8 dkg zöldbab
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 dkg
- 1 kg csontos bárányhús
- 7 dkg zöldborsó
- 8 dkg brokkoli
- 6 dkg kelbimbó
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A bárányhúst bedörzsöljük a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a frissen vágott petrezselyemzölddel és a frissen morzsolt kakukkfűvel. Ezután tűzálló tálba tesszük, melléhelyezzük az előkészített zöldségeket. Meglocsoljuk az olajjal, majd középmeleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Közben a bárányhúst a zöldségekkel együtt megforgatjuk. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a vele együtt készített zöldségeket. Az egészet saját levével meglocsoljuk. A körítések zöld színe adja az étel elnevezését.
Főzz olcsón
Töki pompos, sonkás, tejfölös kenyérlángos
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük a fenti sorrendben, majd elindítjuk a másfél órás dagasztás programot. A tészát kb. f...
Savanyú káposzta leves gerslivel
A hagymát apróra vágjuk,olajon üvegesre dinszteljük,tűzről levesszük és rászórunk 2 teáskanál csemege paprikát,felengedjük kb.2 liter vízzel...
Tejbegríz kehely
A tejet a cukorral, vanília cukorral és a vajjal felmelegítjük, majd belekavarjuk a búzadarát és közepes tűzön, kevergetve készre főzzük. A tűzrő...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+