Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Hagymás báránysült




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1,5 teáskanál méz
- 4 teáskanál szójaszósz
- 16 db mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring és kakukkfű keverék
- 4 teáskanál olaj
- 1,5 teáskanál almaborecet
- 25 dkg bárányhús
Elkészítés:
A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az almaborecet és fél tk. sót összekeverjük. A húsdarabokat egy kisebb nejlon zacskóba rakjuk, ráöntjük a szószt, és lezárva legalább 2 órára hűvös helyre tesszük. A húst kivesszük a szószból, és a mogyoróhagymával felváltva a nyársakra tűzzük. A nyársakat szabadtéri grillen vagy a sütőben grill programon megsütjük.
Főzz olcsón
Házi abált szalonna
A szalonnát feltesszük főni a delikátos fokhagymás vízben, és addig főzzük amíg a szalonna egészen puha nem lesz. Ezt követően kiemeljük a vízbő...
Tejszínes zsenge zöldbableves
A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. egy cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni, a vízbe beletesszük a babérlevelet és a babot puhára fő...
Birsalam kompót
A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk. A birsalmát feldarabolás után azonnal tegyük fazékba,öntsük rá a citromlevet és annyi vizet,...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+