Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tárkonyos bárány




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db tojássárga
- 60 dkg báránylapocka
- 4 dkg liszt
- 0,5 db citrom
- 2 dl tejföl
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1 dkg tárkonylevél
- 5 dkg vöröshagyma
- 3 g fehérbors
Elkészítés:
A bárányhúst apró, kisebb kockákra vágjuk és megmossuk. Annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi, megsózzuk és beleteszünk egy félbevágott kisebb fej vöröshagymát. Takaréklángon a hús puhulásáig főzzük. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amelyet a tűzről levéve hideg vízzel és tejföllel simára keverjük. Ezt a húshoz hozzáöntve besűrítjük. Őrölt fehér borssal, apróra vágott tárkonylevéllel, citromlével ízesítjük. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Ezután már forralni nem szabad. Azonnal, forrón tálaljuk, köretnek párolt rizst adunk mellé.
Főzz olcsón
Mogyoróvajas amerikai csokiskeksz
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat, a tojást, a sütőporos lisztet és a tejet. Ezeket jól elkeverj...
Tejbegríz kehely
A tejet a cukorral, vanília cukorral és a vajjal felmelegítjük, majd belekavarjuk a búzadarát és közepes tűzön, kevergetve készre főzzük. A tűzrő...
Görög paradicsommártás
A felhevített olajban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. A paradicsomokat meghámozom, feldarabolom és a hagymára teszem. Sózom, borsozom, majd ké...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+