Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Zöldfűszeres kagyló




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

drága
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- fehérbor 4 evőkanál
- mogyoróhagyma 100 sárgarépa
- 2 kg kagyló
- 100 g metélőzeller
- 100 g póréhagyma
- vagdalt zöldfűszer (turbolya,bazsalikom, kapor, petrezselyem, tárkony) 200 ml
- olívaolaj 1 gerezd
- só 200 g
- fokhagyma 2 evőkanál
- créme fraiche 4 evőkanál
Elkészítés:
Húzzuk ki a kagyló szálait, a már kinyílt kagylókat dobjuk el. Vágjuk kis kockákra a zöldségeket, vagdaljuk apróra hagymát és a fokhagymát. Forrósítsunk egy nagy edényben olívaolajat, pároljuk meg benne a zöldségkockákat, a hagymát és a fokhagymát. Tegyük bele a kagylót, öntsük fel fehérborral. Főzzük fedett edényben, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Vegyük ki a kagylót, tegyük négy tányérra vagy egy nagy tálba. A zárt kagylókat dobjuk el (ezek már romlottak). Keverjük össze zöldfűszerekkel és Créme fraiche-sel a levet, ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük a kagylókra
Főzz olcsón
Resztelt csirkemáj főtt burgonyával
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a megtisztított és kocká...
Mézes-narancsos marinád
Robotgéppel is felapríthatod a hagymát. A sütés előtt 3-4 órával kend be vele a hússzeleteket, nagyjából 4 adagnyihoz elegendő mennyiség...
Citrom parfé
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vanília cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük,...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+