Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kókuszos tökleves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

6 fő
Árkategória:

drága
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg cseresznyeparadicsom
-
- 12 db garnélarák (feje és páncélja nélkül)
- 1 zöld citrom leve
- 1 db kockákra vágott chilipaprika
- 13 dkg újhagyma
- 6 db kicsi tök a tálaláshoz
- 1 csomó zöld koriander
- 2 kg puha húsú tök
- 2 evőkanál cukor
- 4 dl nem édesített kókusztej
- 6 dl narancslé
- 5 dkg friss dörzsölt gyömbér
- zöld citrom finomra reszelt héja
- 4 dkg őrölt szezámmag
- friss, őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A tököt hasábokra vágjuk, magozzuk ki és hámozzuk meg. Sóval és cukorral egy lábasban keverjük össze, és az előmelegített sütőbe tesszük, és 200 °C-on 30-40 percig sütjük. Utána finoman keverjük püré állagúra. Az újhagymát vágjuk finom karikákra, valamint a paradicsomot felezzük, a garnélarákot kifejtjük páncéljából, és a húsát kikaparjuk. A kicsi tökök tetejét vágjuk le és belezzük ki, majd a kivágott felületen keresztül a szezámot rakjuk bele. 10 percig 200 °C-on melegítsük. A pürét a kókusztejjel és a narancslével 5 percig főzzük. A korianderlevél egy részét vágjuk apróra. A gyömbért, a chilit, a citrom levét és héját a levesbe tesszük, sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A garnélát és az újhagymát hozzáadjuk, és levesszük a tűzhelyről. 3 percig hagyjuk állni, majd a koriandert és a paradicsomot adjuk hozzá. A tökbe téve tálaljuk, paprikával megszórjuk, és korianderrel díszítjük.
Főzz olcsón
Mézes-narancsos marinád
Robotgéppel is felapríthatod a hagymát. A sütés előtt 3-4 órával kend be vele a hússzeleteket, nagyjából 4 adagnyihoz elegendő mennyiség...
Birsalam kompót
A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk. A birsalmát feldarabolás után azonnal tegyük fazékba,öntsük rá a citromlevet és annyi vizet,...
Hamis halleves
A vöröshagymát meghámozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. Leveses fazékba öntjük az olajat, felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+