Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tiramisu




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 250 g mascarpone
- 2-3 evőkanál citromlé
- db 4 tojássárgája
- 1 tasak habfixáló
- 1 kg vegyes gyümölcs
- 100 g porcukor
- 300 g piskótalap
- 20 g vaníliás cukor
Elkészítés:
A gyümölcsöket felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, és alaposan lecsepegtetjük. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal. A piskótalap felével kibélelünk egy négyszögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével. A krém felét a piskóta tetejére kenjük, belenyomkodjuk a gyümölcs felét, majd ráborítjuk a maradék piskótalapot, meglocsoljuk a maradék likőrrel, bevonjuk a maradék krémmel, és csinosan változatosan kirakjuk a maradék gyümölccsel. 6 órára behűtjük, és kockákra vágva tálaljuk.
Főzz olcsón
Meggyes pite
A lisztbe szórd bele a sütőport, az összes hozzávalót, alaposan gyúrd össze, majd dolgozd sima tésztává. Formálj belőle egy nagyobb és egy kisebb...
Boszorkány máglya
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára...
Tejszínes gombás csirkemell
A vajat megolvasztom, megpirítom benne a kockára vágott hagymát. A gombát felszeletelem, majd a hagymához adom, 5-6 perc után megsózom, borsozom, étel...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+