Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tiramisu




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db piskótalap
- 2 dl hideg kávé
- zselatin
- 2 dl tejszín
- 9 db tojássárgája
- 1/2 dl rum
- 30 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejszínt hidegtálban sűrű, kemény habbá verjük. A tojássárgáját porcukorral habverővel fehéredésig keverjük (elektromos habverővel), majd a rum következik (ezt kézi habverővel keverjük bele). Hozzáadjuk a sajtot, majd a felvert tejszínt és végül a feloldott zselatint öntjük hozzá. A piskótalapot az edény formájára vágjuk, és kávéval meglocsoljuk, de ne áztassuk el. Ráöntjük a krém kb. felét és elsimítjuk. Erre rátesszük a következő tortalapot, ezt is meglocsoljuk (vagy inkább megspricceljük) kávéval, ráöntjük a maradék krémet, és kicsit megrázogatjuk, hogy a krém egyenletes legyen. Megszórjuk kakaóporral, és 12 órán át, hűtőben tároljuk, mert csak így lehet majd szépen szeletelni.
Főzz olcsón
Rizses lecsó
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk,félig megpirítjuk,majd hozzáadjuk az aprított hagymát és tovább pirítjuk. Rátesszük a földarabolt zö...
Csirke fűszerkeverék
A szárított leveleket kávédarálón megdaráljuk. A fokhagymát viszont mindig frissen keverjük a darált fűszerekhez. Egy-egy teáskanálnyi...
Csirkemáj rizottó
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintj...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+