Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

ÚJHÁZI TYÚKHÚSLEVES




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg zöldborsó
- 1 mokkáskanál
- 10 dkg gyökér
- 1 fej hagyma
- 10 dkg zeller
- 6 szem feketebors
- 10 dkg gomba
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg karfiol
- 1 db zöldpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg finommetélt
- 1,5 kg tyúk vagy csirke
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
A megtisztított tyúkot 8 darabra vágjuk. Nyakát, máját, zúzáját is hozzátesszük, majd két liter vízben feltesszük főni. Ha forr, leszedjük róla a habot. Megsózzuk, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, a fűszereket és lassú forrással tovább főzzük. Ha a tyúk puhulni kezd, hozzáadjuk a zöldségeket, a rózsáira szedett karfiolt, a vékonyra szeletelt gombát, a zöldpaprikát és a zöldborsót. Tálalás előtt sós vízben külön főzzük meg a finommetéltet, szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és így tesszük a levesbe. (A leves a hússal és zöldségekkel együtt kerül a tálba. Külön adható hozzá ecetes torma.)
Főzz olcsón
Karamellás tej
A tejforralóba kimérjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve aranybarnára karamellizáljuk. Ekkor ráöntjük a tejet, és mire a tej felforr, addigra az...
Cukkinis tészta
A megmosott cukkinit és a vöröshagymát egyenletes kockákra vágjuk, majd sóval és borssal fűszerezve egy evőkanál oliva olajon megpirítjuk. Amikor m...
Cseh knédli
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+