Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

PACALPÖRKÖLT MAGYAROSAN




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 5 evőkanál zsír
- 2 mokkáskanál
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- 1 mokkáskanál liszt
- 1 db húsleveskocka
- 2 db cseresznyepaprika
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1,2 kg tisztított pacal
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 fej nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
A pacalt forró vízben megmossuk, leszárítjuk, majd kb. 1 cm széles, 3 cm hosszú szeletekre vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával. A leveskockát 4 dl forró vízben feloldjuk, ezzel a lével azonnal felöntjük a pirított hagymát, elkeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, a paradicsompürét, jól elkeverjük, és beletesszük a pacalcsíkokat. Sózzuk, felöntjük húslevessel, hogy jól ellepje, és fedő alatt négy óráig főzzük. Közben néha megnézzük, és ha szükséges utántöltjük húslevessel. Kb. 2 órás főzés után hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a cseresznyepaprikát, és tovább főzzük. Lényeges, hogy jó puha legyen. (Savanyú almapaprika kínálható hozzá.)
Főzz olcsón
Pikáns pác
A legegyszerűbb robotgépben elkészíteni, hogy a hagymákat jó apróra összezúzza...
Pudingos csigák
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládé pudingport, és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x...
Cseh knédli
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+