Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

BÉCSI KUGLÓF




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 evőkanál rum
- kevés vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 40 dkg előmelegített liszt
- 1 db tojás
- 10 dkg cukor
- kevés tej
- zsemlemorzsa
- 4 db tojássárgája
- 1,5 dl langyos tej
- kevés zsír
-
- 4 dkg élesztő
Elkészítés:
A vajat habüstben vagy mély porcelántálban habosra keverjük, állandó kevergetés közben hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, az egész tojást, és az egy evőkanálnyi rumot. Azután hozzáadjuk a felmelegített tejben felolvasztott élesztővel, liszttel, sóval és a maradék tejjel elkevert masszát, hozzákeverjük a mazsolát, és rövid ideig pihentetjük. Kizsírozott és zsemlemorzsával megszórt kuglófformába tesszük a tésztát úgy, hogy háromnegyedig legyen, és egy ideig pihentetjük. Középmeleg sütőben kb. 1 órán át, sütjük, és egy egész tojást felverve, kenőtollal megkenjük a kuglófot, így visszatesszük a sütőbe, és még öt percig sütjük, hogy szép színe legyen. Sülés után porcukorral szórjuk meg.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+