Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

HAGYMÁS ROSTÉLYOS




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál
- 4 szelet rostélyos
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 fej nagy fej hagyma
- 20 dkg zsír (olaj)
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, de nem túl vékonyra, megsózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, két fejet vékony karikákra vágunk, és villával szétszedjük. A lisztet a pirospaprikával összekeverjük, és ebben megforgatjuk a hagymakarikákat. Forró zsírban (olajban) szalmasárga-pirosas színűre sütjük, lapátkanállal úgy vesszük ki a forró zsírból, hogy szétterítjük - így a karikák ropogósak maradnak -, és félretesszük. Ugyanabban a zsírban hirtelen pirosra sütjük a rostélyos-szeletek mindkét oldalát, majd a zsiradékból kivesszük és félretesszük. (A rostélyos-szeleteket sült burgonyára helyezve, sült hagymakarikákkal megszórva tesszük az asztalra.)
Főzz olcsón
Citrom varázs
Két krémet készítünk: 1.) Összekeverjük a tejfölt, 8 ek. cukrot, 2 cs. vaníliás cukrot, 1 egész citrom levét és reszelt héját. 2.) Ö...
Hamis halleves
A vöröshagymát meghámozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. Leveses fazékba öntjük az olajat, felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk...
Cseh knédli
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+