Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

HAGYMÁS ROSTÉLYOS




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál
- 4 szelet rostélyos
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 fej nagy fej hagyma
- 20 dkg zsír (olaj)
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, de nem túl vékonyra, megsózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, két fejet vékony karikákra vágunk, és villával szétszedjük. A lisztet a pirospaprikával összekeverjük, és ebben megforgatjuk a hagymakarikákat. Forró zsírban (olajban) szalmasárga-pirosas színűre sütjük, lapátkanállal úgy vesszük ki a forró zsírból, hogy szétterítjük - így a karikák ropogósak maradnak -, és félretesszük. Ugyanabban a zsírban hirtelen pirosra sütjük a rostélyos-szeletek mindkét oldalát, majd a zsiradékból kivesszük és félretesszük. (A rostélyos-szeleteket sült burgonyára helyezve, sült hagymakarikákkal megszórva tesszük az asztalra.)
Főzz olcsón
Lilahagyma-lekvár
Szeleteljük vékony csíkokra a lillahagymát, adjuk hozzá a mézet, sózzuk meg és szórjuk meg kakkukfűvel. Hagyjuk állni legalább 2 órát. Ezután f...
Mákos puliszka meggymártással
A puliszkát a hagyományos módon megfőzzük: a növényi tejet, vagy a laktózmentes tejet felforraljuk és ebbe öntjük bele - keverés mellett- a...
Boszorkány máglya
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+