Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

GOMBAFEJEK PÁRIZSIASAN




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 dl olaj / zsír /
- 1 mokkáskanál
- 10 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szárait levágjuk. Sós, citromos forró vízben 2 percig főzzük. Ruhán leszárítjuk a gombafejeket, sózzuk, borsozzuk. lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, és forró zsírban, vagy olajban 8 percig lapátkanállal forgatva sütjük meg. Egy csomó jól megmosott petrezselymet szárával együtt, miután a gombákat a lapátkanállal kivettük, ugyanebben a zsírban 1 percig sütjük.
Főzz olcsón
Tejbegríz kehely
A tejet a cukorral, vanília cukorral és a vajjal felmelegítjük, majd belekavarjuk a búzadarát és közepes tűzön, kevergetve készre főzzük. A tűzrő...
Besamelmártás
A vajat és a lisztet keverd össze, és kis lángon, gyakran keverve hevítsd fel, de ügyelj arra, hogy ne égjen le. A hagymát pucold meg, és tűzd meg a...
rízs felfujt
Forró tejbe a rizst megfőzzük, kissé keményebb legyen a rizsszem. A leve tejföl sűrűségű. A mazsolát felfövéstől hozzá tesszük. Ha megfőtt...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+