Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Articsóka-kosárkák




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 4 db konzerv articsókaszív
- 3 evőkanál marinált paprika
- 1 dl tejföl
- 1 adag fagyasztott sós omlós tészta
- 2 szál újhagyma apró kockákra vágva
- 2 db tojás
- 1 késhegynyi szárított rozmaring
- 1 gerezd összetört fokhagyma
- 3 dkg ementáli sajt
Elkészítés:
A sütőt közepes (180 fokra) előmelegítjük. A tésztából 20×20 cm-es lapot nyújtunk, és 4 négyzetre vágjuk. Kis formákba fektetjük, hogy a csücske kilógjon. Sütő, - vagy zsírpapírral kibélelve nyers rizst vagy babot töltünk bele, és a forró sütőben 10 percig sütjük. A rizst vagy a babot meg a papírt eltávolítjuk, majd a tésztát még 10 percig sütjük. Az articsókaszíveket alaposan lecsöpögtetjük, és 4-4 darabra vágjuk. (Zsenge tavaszi, meghámozott, sós vízben főtt karalábéból is készíthetjük). Az újhagymával, a megszikkasztott és feldarabolt marinált paprikával együtt a tésztára terítjük, végül az egészet megszórjuk sajttal. A tojásokat a tejföllel, fokhagymával és a fűszerekkel simára keverjük, majd a megtöltött tésztakosarakat bevonjuk vele. A sütőbe ismét visszatéve még 20 percig sütjük. Melegen, vagy langyosan tálaljuk.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+