Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Gesztenyealagút




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 40 dkg cukrozott gesztenyepüré
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl cukrozott, felvert tejszín
- 2 cl rum
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg csokoládé
- 1 db piskótalap
Elkészítés:
A gesztenyepürét összegyúrjuk az olvasztott vajjal és a rummal. Ujjnyi vastagságban felkenjük zsírpapírra. Sima őzgerincformába tesszük. Hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Megtöltjük cukorral, vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, lefedjük a piskótalappal. Újabb hűtés után kiborítjuk a formából, a papírt óvatosan lehúzzuk róla, és bevonjuk csokoládémázzal. A máz készítése: a reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel folytonos keverés közben olyan sűrűre főzzük, hogy hideg tányérra cseppentve ne folyjon szét. A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat, majd melegen a gesztenyealagútra öntjük. Hidegre tesszük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+