Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Diós mézeskalács




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 5 dkg barna cukor
- 0,5 kiskanál mézeskalácsfűszer
- 13 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 0,5 kiskanál gyömbérpor
- 6 dkg összevagdalt dió
- 24 dkg méz
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 0,5 kiskanál őrölt fahéj
- 1,3 dl friss narancslé
- 13 dkg rétesliszt
Elkészítés:
A sütőt 160 C°-ra bemelegítjük. Egy 14 x 21 cm-es püspökkenyérformát kissé kizsírozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A lisztet a tálba szitáljuk, és a szódabikarbónával meg a fűszerekkel összekeverjük. A többi hozzávalóval apránként eldolgozzuk. A tésztát, az előkészítet formába simítjuk, és a forró sütőbe tolva 55 percig tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 3 percig a formában pihentetjük, majd rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Citromkrémmel is bevonhatjuk, de felszeletelve, vajjal megkenve is élvezhetjük.
Főzz olcsón
Tejszínes zsenge zöldbableves
A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. egy cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni, a vízbe beletesszük a babérlevelet és a babot puhára fő...
Tavaszi csirkeleves
A csirkemell csontot, és a csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk és hidegvízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztí...
Olajos sós kiflik
A lisztet átszitáljuk, majd a sóval, és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+