Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Habart bableves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 pohár tejföl
- 10 dkg liszt
-
- 15 dkg gyökér
- 30 dkg fehérbab
- 15 dkg sárgarépa
- 1 kanál liszt
Elkészítés:
Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 1 pohár tejföl, egy kanál liszt, só.A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só. Előző este langyos vízben beáztatom a kiválogatott babot. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem főni a megtisztított gyökérrel és sárgarépával együtt. Mikor megpuhult, a lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe, majd kb. 10 perc alatt puhára főzöm. A tejfölből és a lisztből készült habarással habarom be, újra felforralom, majd tálalom.
Főzz olcsón
Magvas, rozsos kenyér
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb...
ŐSZIBARACK SORBET
A puha, érett őszibarackokat szőrszitán áttörjük, kiegészítjük 1/2 liter hideg vízzel, hozzákeverjük a porcukrot, a citrom levét, majd átszűrjü...
Csőben sült brokkoli
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Ha kész, egy kisebb méretű tepsibe rakjuk. Közben a tejfölt egy csipet sóval, borssal és...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+