Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Habart bableves




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 pohár tejföl
- 10 dkg liszt
-
- 15 dkg gyökér
- 30 dkg fehérbab
- 15 dkg sárgarépa
- 1 kanál liszt
Elkészítés:
Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 1 pohár tejföl, egy kanál liszt, só.A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só. Előző este langyos vízben beáztatom a kiválogatott babot. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem főni a megtisztított gyökérrel és sárgarépával együtt. Mikor megpuhult, a lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe, majd kb. 10 perc alatt puhára főzöm. A tejfölből és a lisztből készült habarással habarom be, újra felforralom, majd tálalom.
Főzz olcsón
Nyers uborkaleves
Az uborkát, retket legyaluljuk és kissé megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselymet, kaprot szintén. Mindezt a kefirbe (joghurtba) keverjük. H...
Burgonyás tésztából készült derelye, núdli
Az áttört burgonyát jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval és kb. 15 percig hagyjuk pihenni a tésztát. Ezután készíthetünk belőle nudlit, gomb...
Sonkás brokkolileves
A brokkolit kis rózsáira szedem,a gépsonkát vékony csíkokra metélem.A felforrósított olajon 2 percig párolom a brokkolit,megsózom,bő 1 liter vîzzel...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+