Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Anyósom bablevese




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 15 dkg gyökér
-
- 1 db tojás
- késhegynyi pirospaprika
- 13 dkg liszt
- 30 dkg fehérbab
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sárgarépa
- 1 ek olaj
Elkészítés:
Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só. A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só. Előző este langyos vízben beáztatom a kiválogatott babot. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem főni a megtisztított gyökérrel és sárgarépával együtt. Mikor megpuhult, a lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe. Az olajból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.
Főzz olcsón
Tejszínes karfiolleves
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy lábasban feltesszük a vizet főni, sóval, delikáttal ízesítjük, majd beletesszük a karikára vágott...
Bundás szendvics
A kenyérszeletekre ráreszeljük a füstölt sajtot, ráhelyezzük a karikára vágott lilahagymát, majd egy kenyérszeletet ráborítunk. Az így kapott...
Lilahagymás káposztasaláta
A káposztát káposztagyalun legyaluljuk, vagy vékony szeletekre vágjuk. A lilahagymát szintén vékony szeletekre vágjuk, és a káposztához tesszük....
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+