Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Almás diófelfújt




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál rum
- 15 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 1 csipetnyi
- 7 dkg liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 6 db tojás
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 12 dkg dióbél
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 60 dkg tisztán mért alma
Elkészítés:
A meghámozott, kicsumázott, és kis kockákra vágott almát tűzálló tálba teszem, rálocsolom a rumot, és a forró sütőben üvegesre párolom. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm. Ha már nem nagyon forró, belekeverem a darált diót, a párolt almát és a fűszereket. Ezután adom hozzá a tojássárgákkal alaposan kikevert cukrot, végül beleforgatom a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Kivajazok egy mélyebb formát, beleszórom a zsemlemorzsát és beletöltöm a masszát. A tetejét egyenletesre simítom, majd előmelegített forró sütőbe tolom, és közepes lángon 45-50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e már. Még tűzforrón kiborítom egy melegített tálra, és cikkekre vágva azonnal kínálom. Nagyon finom mellé a megforrósított sárgabaracklekvár.
Főzz olcsón
Kínai pác
Az összetevőket keverd össze, és hagyd benne állni a húsokat...
rízs felfujt
Forró tejbe a rizst megfőzzük, kissé keményebb legyen a rizsszem. A leve tejföl sűrűségű. A mazsolát felfövéstől hozzá tesszük. Ha megfőtt...
Sportszelet
Ledaráljuk a kekszet, összekeverjük a kakaóporral. A margarint, a cukrot és a tejet összemelegítjük annyira, hogy a cukor elolvadjon. Ezt melegen ráö...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+