Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Almáskenyér 2.




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 zacskó sütőpor
- 5 dkg bármilyen cukrozott gyümölcs vagy narancshéj
- 50 dkg reszelt alma (tisztán mérve)
- 5 dkg durvára vágott dióbél
- 1 db tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 dkg vaj
- 30 dkg kristálycukor
- 5 dkg mazsola
- 1 csipetnyi
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A reszelt almát habosra keverem a cukorral, illetve addig keverem, amíg a cukor feloldódott. Ekkor hozzárakom a tojást, a lisztet és az összes többi hozzávalót. Addig keverem, amíg az egész habos, egynemű masszává nem válik. A mazsolát, a diót meg a cukrozott gyümölcsöket kevés lisztbe mártom, majd belekeverem a tésztamasszába. Egy nagy őzgerincformát (vagy hosszú, keskeny tepsit) a vajjal kikenek, kevés liszttel meghintem és beleöntöm a masszát. (A tészta nem érhet a forma háromnegyed részénél tovább, mert sülés közben megnő.) Tetejét szép egyenletesre simítom. Egy tepsi nagyságú alufólia lapot kevés olvasztott vajjal megkenek és ráborítom a forma tetejére. Előmelegített, forró sütőbe tolom a süteményt, és erős lángon sütöm 10 percig, majd takarékra mérsékelve legalább egy órán keresztül sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a közepe. Ha nem, folytatom tovább a sütést. Még melegen kiborítom a formából és hagyom teljesen kihűlni. Ezután becsomagolom egy folpackba, vagy alufóliába, és hűvös helyen tárolom. Nagyon sokáig eláll. Csak közvetlen tálalás előtt szeletelek fel belőle annyit, amennyi éppen akkor elég. Teához, kávéhoz kitűnő sütemény.
Főzz olcsón
Fehérkenyér
A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük és jó alaposan kidagasztjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, cip...
Cafe latte
Főzzük le a presszókávét egy nagy csészébe vagy hosszú üvegpohárba. Öntsük fel forró, zsíros tejjel. Ízesítsük cukorral vagy mézzel. A tetejé...
Tejszines,sajtos pogácsa
A tejszínben elkeverjük az élesztőt.A lisztben elmorzsoljuk a vajat,majd hozzáadjuk a tojássärgáját,a sót,a cukrot,a reszelt sajt felét,a tejszínes...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+