Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Almás metélt




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 5 dkg mazsola
- 2 db savanykás alma
- ízlés szerint cukor
- 1 teáskanál finomliszt
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 dl tejföl
- 25 dkg széles metélt (száraztészta)
- 5 dkg vaj (margarin)
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, forrásban levő sós vízbe téve megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítve melegen tartjuk. Közben az almát meghámozzuk, és kicsumázva, a reszelő legdurvább fokán lereszeljük. A vajat felforrósítjuk, rátesszük az almareszeléket és a megmosott, szárától megfosztott mazsolát, majd egy-két percig fedő alatt pároljuk. A cukorral és a sóval meghintjük, ezután belekeverjük a fahéjat. A tejfölben simára keverjük a lisztet és ráöntjük a mazsolás almára. Folytonos keverés közben besűrítjük, majd beleforgatjuk a főtt tésztát. Jól összekeverjük, és egy nagy serpenyőben megforrósítjuk.
Főzz olcsón
Barna pác
A húsokat egy éjszakán át hagyd állni a pácban. Körülbelül 8 szelet húshoz elegend...
Cukkinis tészta
A megmosott cukkinit és a vöröshagymát egyenletes kockákra vágjuk, majd sóval és borssal fűszerezve egy evőkanál oliva olajon megpirítjuk. Amikor m...
Mézeskalács
A tésztához a hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk. Viszonylag kemény, de jól formálható tésztát kell kapnunk. 1 napig pihentetjük a hűtőben,...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+