Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Húsgombócok paradicsommártásban




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 mk őrölt bors
- 1 üveg lecsó
- 1,5 liter paradicsomlé
- 1 fej közepes hagyma
- 1 csokor vágott petrezselyemzöld
- 1 kk
- olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kk paprika
- 80 dkg darált sertéshús
- 1 fakanálnyi liszt
Elkészítés:
A húst ledarálom, a hagymát apróra vágom, és egy kanál olajon aranysárgára pirítom. Összekeverem a húst, a pirított hagymát, a paprikát, a tojást, a borsot, a sót és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Vizes kézzel gombócokat formálok belőle. Egy nagy lábasba beleöntöm a lecsókonzervet, ráteszem a gombócokat, majd felöntöm a paradicsomlével. Fedő alatt lassú tűzön másfél óráig főzöm. Ekkor kiveszem a gombócokat és a levet összeturmixolom, majd berántom a lisztből, egy kanál olajból és zúzott fokhagymából álló rántással és ízlés szerint édesítem. Visszateszem a gombócokat, és újra felforralom, majd tálalom.
Főzz olcsón
Tejbegrízes süti
1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vanília cukorral föltesszük főzni. A bögre tejben elkeverjük a búzadarát, és amikor felfő a cukros-...
Étcsokis muffin
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, a csokoládét és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet és a tejfölt, majd amikor elhű...
Joghurtos narancsleves
A narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot, a vaníliacukrot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd habosra...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+