Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

ROZMARINGOS BÁRÁNYSÜLT




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

drága
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 csokor fodormenta
- 1 szál kakukkfű
- 1 db rozmaring
- 1 fej közepes fej hagyma
- 1 csokor kis csokor kapor
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kg báránycomb
- bors
- 15 dkg füstölt szalonna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
-
Elkészítés:
A húst hosszú pengéjű, hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk, beledugdossuk a vékony csíkokra metélt szalonnát és a félbevágott fokhagymagerezdeket. Az olajat elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal és a finomra vágott füvekkel, bekenjük vele a húst, szorosan alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Sütéskor eltávolítjuk a fóliát, a húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk két-három ek olívaolajjal, előmelegített, forró sütőben (220 fok) húsz percig erős tűzön megkapatjuk, majd aláöntjük a bort. Mellédobjuk a negyedelt hagymákat, és mérsékelt tűznél (180 fok) , saját levével locsolgatva, időnként megforgatva körülbelül két órán át, sütjük. Deszkára tesszük, negyed órát pihentetjük, és csak az asztalnál szeleteljük. Az átszűrt, zsírtalanított pecsenyelét csészében kínáljuk hozzá.
Főzz olcsón
Csirkemáj rizottó
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintj...
Húsvéti hidegtál
Megtisztítom a hagymákat és a zöldhagymát. A húst felszeletelem, mikor már kihűlt. Az összes hozzávalót elrendezem egy nagy tálon, majd az egészet...
Tejes-zöldséges rizsleves
Vékony rántást készítünk, vagyis kevés olajat forrósítunk elkeverjük benne a lisztet, majd a tűzről levéve kevés pirospaprikát adunk hozzá és v...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+