Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sárgarépás vadalt




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- 1 db zsemle
- 30 dkg darált hús (bármilyen fajta jó)
- 1 db hosszú szál sárgarépa
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 teáskanál majoránna
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 1 csapott evőkanál mustár
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk. A tojást habosra felverjük, és félretesszük. A zsemlét apró kockákra metéljük, a tejet ráöntjük, és jól összekeverjük. Mélyebb tálba tesszük a darált húst, ráöntjük a tojást, hozzáadjuk a megáztatott és összenyomkodott zsemlét, valamint a zsemle áztatásához használt összes tejet. Hozzáadjuk még a mustárt, a pirospaprikát és a nagyon finomra vágott vöröshagymát. Ezután majoránnával, sóval és borssal fűszerezzük, majd az egészet addig gyúrjuk, dagasztjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Alufóliával kibélelt kisebb, szögletes forma oldalát és alját bekenjük olajjal, majd belesimítjuk a húsmassza felét. Erre ráfektetjük az egészben hagyott sárgarépaszálat, végül a megmaradt húsmasszát jól rányomkodjuk. A tetejét simára egyengetjük. Bekenjük az olajjal, és az előmelegített forró sütőbe toljuk. Közepesen erős lángon 40-45 percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 20 percig állni hagyjuk, ezután deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla az alufóliát. Jó éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Főzz olcsón
Virslis leveles
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A virsliket hosszában és, keresztben is kettévágjuk ( így egy virsliből 4...
Tejes-zöldséges rizsleves
Vékony rántást készítünk, vagyis kevés olajat forrósítunk elkeverjük benne a lisztet, majd a tűzről levéve kevés pirospaprikát adunk hozzá és v...
Tojáspörkölt főtt tésztával
A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük, és tojásszeletelővel karikára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljü...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+