Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Töltött pulykamell




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 1 evőkanál konyak
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- 30 dkg pulykamellfilé (2 vékony, nagyobb szeletre vágva),
- 2 evőkanál reszelt füstölt sajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál olaj
- 1 db kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
A pulykamell-szeleteket húskalapáccsal kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, és forró olajon éppen csak üvegesre futtatva, rátesszük a gombát. Megsózzuk-megborsozzuk. Befedjük, saját levében puhára pároljuk, és zsírjára sütjük. Egyharmad-kétharmad arányban kettéosztjuk. A kisebbik adagot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kissé felvert tojást, 1 evőkanál tejfölt, a konyakot és a zabpelyhet. Összekeverjük, és 15 percre félretesszük. Közben a megmaradt (kétharmadnyi) párolt gombára ráöntünk 2 dl vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük a tejföllel simára kevert liszttel. Folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. A pulykamell-szeleteket külön-külön alufólialapra fektetjük. A húsra felkenjük a zabpelyhes-sajtos gombát, - a tölteléket -, és szorosan felcsavarjuk. Az alufóliába becsomagoljuk, és két végét összenyomjuk. Nagy lábosban annyi sós vizet forralunk, amennyibe a két rolád "úszva" belefér. 40 percig kis lángon főzzük, majd a léből kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ezután ferdén felszeleteljük, köré öntjük a gombamártást, és a sütőben átforrósítjuk. Párolt rizzsel vagy makarónival tálalhatjuk.
Főzz olcsón
Jázmin jeges tea
Oldjuk fel a cukrot 2 dl forró vízben, majd főzzük lassú tűzön, míg szirup nem lesz belőle. Majd tegyük félre és hűtsük le. Öntsük le a jázmin...
Csirke fűszerkeverék
A szárított leveleket kávédarálón megdaráljuk. A fokhagymát viszont mindig frissen keverjük a darált fűszerekhez. Egy-egy teáskanálnyi...
Zserbó szelet
Az élesztőt tejben áztatom (megfuttatom), addig a lisztet a Ramával eldörzsölöm, hozzáadom a sót, majd tojássárga, élesztő, tejföl és összegyú...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+