Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Csirkés rablóhús




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 20 dkg apró vöröshagymafej
- 1 teáskanál mustár
- 2 db közepes, hosszúkás burgonya
- 2 db húsos zöldpaprika
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg vékony szeletre vágott húsos szalonna
- 1 db csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg egyforma, kicsi gombafej
Elkészítés:
Előkészítünk 4 egyforma nagyságú nyársat. (Lehet fém- vagy fanyárs, akár hurkapálca is.) A csirkemellet kicsontozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát ugyancsak akkora kockákra vágjuk, mint amekkorára a csirkemellet szabtuk. A szalonnát és a nyers, meghámozott burgonyát ugyancsak felkockázzuk. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, de egyben hagyjuk. A nyársakra a következő sorrendben tűzzük fel a hozzávalókat: hagyma, csirkemell, szalonna, zöldpaprika, burgonya, gomba, ismét hagyma. Az olajat, a mustárt, a sót, és a borsot összekeverjük, hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd bekenjük vele a nyársakon felsorjázott nyersanyagokat. Előmelegített grillsütőbe vagy a gázsütő rácsára fektetve, közepes lángon minden oldalát megsütjük. Jó, ha alárakunk egy tepsit, amibe belecsuroghat a sülő étel szaftja. Még jobb, ha nagyon vékonyra vágott kenyér-szeletkéket rakunk a tepsibe, így az ízes lé rácsurog a kenyérre, ez mindjárt egyben köret gyanánt is szolgálhat. A rablóhús mellé ne felejtsünk el salátát kínálni!
Főzz olcsón
Boszorkány máglya
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára...
Vajascsók
A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojássárgákat hozzáadjuk, egyenként gondosan elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a citromhéjat és...
Teljes kiőrlésű kenyér
A liszteket egy tálba tesszük és sütőben 50 fokon előmelegítjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, a cukrot és kev...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+