Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sajtos csirkefalatok




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- ízlés szerint törött bors és só
- 2 db kicsi csirkemell
Elkészítés:
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy két tömör húsdarabot kapjunk. (Ügyeljünk arra, hogy ne szecskázzuk el.) A bőrét is lehúzzuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, és megsózzuk. A tojásokat habosra felverjük, és belekeverjük a közben megtisztított és nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. 5 dkg reszelt sajtot összekeverünk a zsemlemorzsával. A csirkehús-csíkokat először lisztben megmártjuk, ezután beleforgatjuk a hagymás tojásba, majd meghempergetjük a sajtos morzsában. Bő, forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. A ráolvadt sajttól különlegesen finom ízt kap.
Főzz olcsón
Alkoholos bonbon
Gőz felett olvassz fel 13 dkg étcsokit, keverd ki a puha vajjal és a porcukorral, olvaszd össze, majd húzd le a tűzről, és tedd bele a tojássárgáját...
Bodzaszörp
Bodzaszörp készítéshez a bodza virágokat tegye megfelelő edénybe, engedjen rájuk 2 liter tiszta csapvizet, adja hozzá a citrompótló felét és...
Spagetti carbonara
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és egy magas falú serpenyőben a megolvasztott teavajon átforgatjuk, kissé megpirítjuk. A Carbonara poralapot a tejjel...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+