Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sült hering




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 1 szem összetört szegfűbors
- 2 dkg vaj
- 0,5 db fél citrom reszelt héja
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 db közepes nagyságú pácolt hagymás hal
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csipetnyi
Elkészítés:
A halat hosszában félbevágjuk, a gerinccsontot kivesszük belőle. Egy tűzálló tálat a vajjal kikenünk, és a zsemlemorzsát beleszórjuk. A fél halszeleteket összegöngyöljük, és felállítva szorosan egymás mellé tesszük. A citromhéjat, a szegfűborsot és a tejszínt összekeverjük, csipetnyi sóval ízesítjük. A halat vastagon beszórjuk a reszelt sajttal, a mártást rálocsoljuk, végül beborítjuk a hajszálvékony szeletekre vágott füstölt szalonnával. A tálat befedjük, majd előmelegített forró sütőben közepes lángon 30 percig sütjük. Ezután a tál tetejét levesszük, és addig pirítjuk, amíg a szalonna ropogós-pirosra sül. Párolt rizzsel kínáljuk.
Főzz olcsón
rízs felfujt
Forró tejbe a rizst megfőzzük, kissé keményebb legyen a rizsszem. A leve tejföl sűrűségű. A mazsolát felfövéstől hozzá tesszük. Ha megfőtt...
Fokhagymás-tökmagos kenyérkoszorú
Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és...
Túrós sztrapacska
A tojásból és a lereszelt krumpliból a sóval és a liszttel nokedli keménységű tésztát készítek. Forró vízbe szaggatom, mint a nokedlit. Míg f...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+